Levenaig Watches

Svenska I English

Levenaig Watches resa började en sommardag 2013. Jag hade bestämt mig för att köpa en ny klocka och visste precis hur denna skulle se ut. Dock visade det sig att en sådan klocka inte fanns. Det såg mörkt ut för mina planer tills en vän föreslog att jag kunde köpa ett mekaniskt urverk och sedan göra resten av klockan själv.

Som ingenjör med många års praktisk erfarenhet av finmekanik och mekanisk tillverkning såg jag ingen anledning att inte göra det. Och med tanke på att jag vuxit upp på en liten ö, arbetat med marine konstruktioner (Wasa Motor, NOV, Bassoe Technology) under många år, var det givet att klockan skulle få en marin design.

När min första klocka, Levenaig 41, var färdigställd började folk beställa skräddarsydda klockor av mig. Och så har det fortsatt sedan dess. För mig är det viktigt att göra så mycket som möjligt av klockan själv. Även om jag hittills använt mig av andra tillverkares urverk, jobbar jag numera på ett eget Levenaig Watches-urverk som ska kunna tillverkas in-house.

Värderingar

Ärlighet, flexibilitet, äkthet och vision  är ord som väl sammanfattar Levenaigs värderinger och filosofi. Och jag strävar alltid efter att låta klockorna återspegla dessa. För att ett klockprojekt ska kännas meningsfullt, måste klockornas design tydligt skilja sig ifrån alla andra tillverkares produkter. Men ännu mer centralt är för mig begreppet äkta, som i mina ögon innebär att all inspiration på ett eller annat sätt kommer ifrån mitt eget liv, samt att jag förstås tillverkar klockorna själv.

Namnet Levenaig Watches

Namnet Levenaig är taget ifrån romanen Levenaig, som jag skrev 2013. Alla Levenaigs klockmodeller namnges efter platser som förekommer i boken. Varje plats har sitt unika landskap och atmosfär, men alla är fortfarande en del av Levenaig.

Precis som klockorna…

Bild på Holme Finnilä som gärna berättar om varumärket Levenaig Watches handtillverkade klockor
Holme Finnlä, Levenaig Watches